Митническите служители от сектор Оперативен контрол“ в Свищов в ТД

...
Митническите служители от сектор Оперативен контрол“ в Свищов в ТД
Коментари Харесай

Митничари задържаха 958 бобини с коркофан след проверка на товарен автомобил

Митническите чиновници от бранш „ Оперативен надзор “ в Свищов в Търговско дружество „ Митница-Русе “ откриха недекларирани 958 бобини с ленти коркофан /филтърна хартия за произвеждане на цигари/ измежду групажната стока на товарен автомобил .

Според първичната информация на 7 октомври в региона на фериботен терминал ГКПП-Свищов Ро-Ро е било спряно за инспекция товарно транспортно средство, ръководено от лидер с българско поданство . Товарният автомобил е превозвал групажна стока от България за Словения и Унгария.

По метода „ разбор на риска “ митническите инспектори селектират транспортното средство за щателна митническа инспекция , при която в междинната част на полуремаркето са открити 5 палети, обгърнати със стреч фолио. В палетите митническите чиновници откриват общо 958 бобини с ленти коркофан с логото на разнообразни търговски марки.

Недекларираната стока е арестувана заради подозрения, че се транспортира в нарушаване на Регламент /ЕС/ № 608/2013 за отбрана на правата върху интелектуалната благосъстоятелност. Проверката е осъществена в границите на взаимната интервенция по противопоставяне на контрабандата, с присъединяване на екипи от, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ и Национална организация за приходите.

По-слаб улов на риба: Отразява ли се върху цената?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР