Митническите служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване откриха

...
Митническите служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване откриха
Коментари Харесай

Задържаха мъж, опитал да пренесе 235 900 евро през ГКПП Капитан Андреево

Митническите чиновници от Главна дирекция " Митническо разузнаване и следствие " откриха недекларирани 235 900 евро с левовата равноценност на 461 380 лв.. Това оповестиха от Агенция " Митници ". Валутата е открита при инспекция на лек автомобил с турска регистрация, ръководен от турски жител.

Автомобилът с марка " Пежо " е дошъл на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на 19.04.2021 година на път от Турция за България. Водачът на транспортното средство, който пътувал самичък, дал отговор на митническите чиновници, че не внася артикули или пари за обявление.

Автомобилът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в джобовете на облеклата на лидера - яке и сако, сложени в специфичен калъф на окачалка в задната част на купето, са открити пачки в банкноти в купюри от 500 и 100 евро, общо 235 900 евро.

Разследването по случая се прави от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура - Хасково- Териториално поделение - Свиленград.

Водачът на транспортното средство И. Я. /37 г./ не оповестил артикули или пари за обявление на линията за митнически надзор, поради което е притеглен като обвинен от Районната прокуратура в Хасково.

И.Я. е с взета мярка за неотклонение " Парична гаранция " в размер на 10 000 лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР