Митническите служители от ГД Митническо разузнаване и разследване“ и ТД

...
Митническите служители от ГД Митническо разузнаване и разследване“ и ТД
Коментари Харесай

Контрабандно злато за над 500 000 лева откриха митничарите от Капитан Андреево

 Митническите чиновници от Групово дело " Митническо разузнаване и следствие “ и Търговско дружество " Южна морска " откриха над 7 кг контрабандни златни украшения при две инспекции - на рейс и товарен автомобил.

На 15.06.2021 г,. към 23.00 часа, на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на път от Турция през България за Румъния идва рейс с лидер и стюард -турски жители и седем пасажери.  Превозното средство е селектирано за пролъчване с рентгенова инсталация, при което са маркирани подозрителни плътности към мотора. При последвалата физическа инспекция митническите чиновници откриват, че в особено построен тайник са укрити 21 картонени кутии, съдържащи произведения от жълт метал – пръстени, гривни, медальони, обици, часовници, брошки, копчета за ръкавели, както и силиконови, черни и червени конци с орнаменти. Направената от вещото лице експертиза открива, че накитите с общо тегло 5575.88 грама са от 14-каратово злато на стойност 457 222 лв.. В хода на инспекцията е открито, че златните украшения са благосъстоятелност на стюарда на рейса.

При различен случай митническите чиновници предотвратиха опит за контрабандно преместване на 1.6 кг златни украшения при инспекция на товарен автомобил. На 17.06.2021 година, към 02.40 часа, на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва товарен автомобил с турска регистрация, пренасящ стока от Турция през България за Англия. По метода " разбор на риска “ транспортното средство с лидер турски жител е селектирано за щателна митническа инспекция. В матрака на леглото, намиращо се в шофьорската кабина, митническите чиновници откриват, че в пет картонени кутии са укрити 204 пръстена, гривни, огърлици, синджири, медальони и обици, всички от жълт метал. Направената от вещото лице експертиза открива, че накитите с общо тегло 1604 грама са от 14 и 22 –каратово злато на стойност 129 086 лв..

Задържаните златни произведения са с общо количество 7 179.88 кг на обща стойност  586 308  лв..

По случаите са  формирани досъдебни производства от проверяващи митнически инспектори под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР