Митническите служители от ГД Митническо разузнаване и разследване“ и ТД

...
Митническите служители от ГД Митническо разузнаване и разследване“ и ТД
Коментари Харесай

Митничари задържаха близо 16 000 парфюма и тоалетни води на Капитан Андреево

 Митническите чиновници от Групово дело " Митническо разузнаване и следствие “ и Търговско дружество " Южна морска “ задържаха през месец февруари близо 16 000 парфюма и тоалетни води с логото на световноизвестни марки при инспекции на Министерство на правосъдието Капитан Андреево. По-голяма част от ароматите са арестувани заради подозрения, че нарушават права върху интелектуалната благосъстоятелност, а друга при опит за контрабандно преместване, укрити в транспортни средства, влизащи в страната от Турция.

При едни от случаите рейс с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния, идва на 23.02.2021г. към 06.00 часа. При осъществената щателна инспекция митническите чиновници откриват в спалното помещение кашони, съдържащи 1093 парфюми и тоалетни води. Ароматите са с логото на 15 разнообразни международни марки, като по-голяма част на Hugo Boss, Jean Paul Gaultier, Carolina Herrera, Versace, Chanel, Armani, Paco Rabanne. При инспекцията се открива, че недекларираната стока е благосъстоятелност на водача на рейса. Ден по-рано при подробен надзор на рейс с румънска регистрация митническите чиновници откриват чанта под една от пътническите седалки, цялостна с 313 парфюми и тоалетни води, укрити от лидера на транспортното средство. На нарушителите са формирани актове по Закона за митниците.

Във връзка със отбраната на права върху интелектуалната благосъстоятелност в осъществяване на Регламент 608/2013 година на Европейски Съюз и Закона за марките и географските означения, единствено през последната седмица на месец февруари митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали при 10 случая близо 2000 парфюма.

За случаите се осведомят правопритежателите на комерсиалните марки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР