Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД

...
Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД
Коментари Харесай

Конфискуваха близо 16 000 парфюма с логото на световноизвестни марки на „Капитан Андреево“

Митническите чиновници от Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ и Търговско дружество „ Южна морска “ задържаха през февруари близо 16 000 парфюма и тоалетни води с логото на световноизвестни марки при инспекции на "Капитан Андреево ", оповестиха от Агенция "Митници "..
По-голяма част от ароматите са арестувани заради подозрения, че нарушават права върху интелектуалната благосъстоятелност, а друга при опит за контрабандно преместване, укрити в транспортни средства, влизащи в страната от Турция.
При едни от случаите рейс с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния, идва на 23 февруари, към 6 часа. При осъществената щателна инспекция митническите чиновници откриват в спалното помещение кашони, съдържащи 1093 парфюми и тоалетни води.
Ароматите са с логото на 15 разнообразни международни марки. При инспекцията се открива, че недекларираната стока е благосъстоятелност на водача на рейса. Ден по-рано при подробен надзор на рейс с румънска регистрация митническите чиновници откриват чанта под една от пътническите седалки, цялостна с 313 парфюми и тоалетни води, укрити от лидера на транспортното средство.
На нарушителите са формирани актове по Закона за митниците. Във връзка със отбраната на права върху интелектуалната благосъстоятелност в осъществяване на Регламент 608/2013 година на Европейски Съюз и Закона за марките и географските означения, единствено през последната седмица на февруари митническите чиновници на "Капитан Андреево " са задържали при 10 случая близо 2000 парфюма.
За случаите се осведомят правопритежателите на комерсиалните марки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР