Митническите служители на ТД Митница Русе задържаха в рамките на

...
Митническите служители на ТД Митница Русе задържаха в рамките на
Коментари Харесай

Над 60 000 къса нелегални цигари задържаха митническите служители в района на ГКПП Дунав мост –Русе

Митническите чиновници на Търговско дружество Митница Русе задържаха в рамките дневно 3011 кутии (60 220 къса ) цигари. Тютюневите произведения са открити при четири обособени инспекции на транспортни средства, излизащи от страната през Дунав мост - Русе. По-голяма част от арестуваните тютюневи произведения са с годен български акцизен бандерол, само че за тях не са показани изискуемите документи по Закона за акцизите и данъчните хранилища.

На 13.10.2023 година, към 10.00 часа, при взаимни дейности митнически и гранични чиновници ревизират два автомобила с ремаркета за леки коли, пътуващи от България за Нидерландия. След сканиране с рентген и следващ физически надзор е открито, че в гумите на транспортираните ремаркета, както и в аварийните гуми на влекачите, са укрити общо 2403 кутии (48 060 къса) цигари с български акцизен бандерол. За откритите нарушавания по случаите са формирани актове на водачите - български жители.

В същия ден, към 14.00 часа, на пункта идва автомобил с прикачена към него автоплатформа, ръководен от български жител. В автомобила пътували и четирима пасажери от България за Германия. Превозното средство е ориентирано за инспекция в халето за щателна инспекция, при която в две автомобилни гуми, транспортирани върху платформата, са открити 298 кутии (5960 къса) цигари с български акцизен бандерол. Установено е, че тютюневите произведения са на един от пасажерите – П.Б. - български жител, на който е формиран акт за административно нарушаване.

Четвъртият случай също е от 13.10.2023 година, когато към 00:55 часа на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе е спрян за инспекция товарен автомобил с непозната регистрация, пренасящ електродвигатели от Турция през България за Румъния. При осъществената щателна инспекция в особено построен тайник в един от резервоарите са открити 310 кутии (6200 къса ) цигари, с турски бандерол и с надписи Duty Free. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР