Митническите служители на МП Капитан Андреево задържаха огромно количество фалшиви

...
Митническите служители на МП Капитан Андреево задържаха огромно количество фалшиви
Коментари Харесай

Задържаха голямо количество фалшиви дрехи на Капитан Андреево

Митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево задържаха голямо количество подправени облекла , оповестява Агенция " Митници ". Открити са общо 56 313 продукта, по-голямата част от тях облекла - фалшификати на световноизвестни марки при шест инспекции на транспортни средства, влизащи от Турция на 13 и 14.04.2022 година

На 14.04.2022 година е спрян товарен камион, приближаващ от Турция. Шофьорът показал документи за транспорт на стока от Турция за Румъния. Митничарите избрали транспортното средство за щателна инспекция, при която се открива, че част от заявената стока - 28 423 тениски, спортни екипи, клинове, блузи, къси панталони и рокли са с логата на световноизвестни марки . Освен това митническите чиновници намерили и 2870 шапки, 1494 чифта спортни обувки и чехли, 83 чанти с фигуративните и словесни изображения на известни марки, както и 3674 детски облекла, щамповани с облиците на разнообразни известни анимационни герои на Disney.

В различен случай също на 14.04.2022 година при инспекции на един лек и два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция, митническите чиновници откриват общо 8045 облекла, 1721 парфюма, 100 чифта обувки и 65 чанти и колани. Всички открити артикули са с надписи на предпазени търговски марки.

Ден по-рано - на 13.04.2022 г., в товарен автомобил с турска регистрация, пренасящ стока от Турция за Румъния, митничарите разкрили 8258 текстилни произведения и 1070 чифта обувки измежду заявената стока. В същия ден в багажа на пасажер в рейс, пътуващ за Румъния, са открити 400 парфюма и 110 чифта обувки.

В осъществяване на Европейския правилник за отбрана на правата върху интелектуалната благосъстоятелност стоките са арестувани и за случаите ще бъдат осведомени притежателите на правата на комерсиалните марки.
 Задържаха голямо количество облекла и обувки на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Петко челник
Задържаха голямо количество облекла и обувки на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Петко челник

2290 тениски и 120 чифта маратонки, не са декларирани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР