Митническите служители на МП Капитан Андреево разкриха рекорден случай на

...
Митническите служители на МП Капитан Андреево разкриха рекорден случай на
Коментари Харесай

Рекордно количество марихуана – за над 6 милиона лева, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

Митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево разкриха рекорден случай на марихуана с левова равноценност над 6 000 000 лв. , оповестиха на взаимен брифинг началникът на Министерство на правосъдието Капитан Андреево Георги Господинов и Иван Стоянов, областен прокурор на град Хасково.

На 05.03.2024 година на пункта в посока Република Турция на трасе „ Изходящи товарни коли “ идва влекач с полуремарке с турска регистрация . Шофьорът- турски жител, показва постоянни документи за транспортираната стока – пластмасови палети от Германия за Турция . Сред декларината стока са открити 12 кашона с 344 вакуумирани полиетиленови пакета , съдържащи суха тревиста маса. Направен е полеви наркотест, който демонстрира реакция на марихуана .

Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 377.78 кг на стойност 6 044 480 лв. по цени за потребностите на съдопроизводството.

До разкриването на случая се е стигнало, откакто в процеса на надзор на тежестта и разрешителния режим на дежурната митническа служителка е направило усещане разминаване сред тежестта на камиона по документи и регистрираното от везната , съобщи Георги Господинов, шеф на Министерство на правосъдието Капитан Андреево. Последвала е инспекция с рентген , която е посочила необикновени плътности в товарното помещение, както и физически надзор, при който е открит опиатът.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор при Оперативна програма – Хасково лидерът на товарния автомобил А.К. на 40 година е бил арестуван за период до 72 часа . Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. Окръжният прокурор Иван Стоянов дефинира казусът като изключително тежък и изясни, че плануваното наказване в закона е сред 15 и 20 години затвор и санкция сред 200 000 и 300 000 лв. . Утре в съда ще бъде импортирано искане за непрекъсната мярка за неотклонение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР