Митническите служители на МП Капитан Андреево откриха недекларирана валута с

...
Митническите служители на МП Капитан Андреево откриха недекларирана валута с
Коментари Харесай

Недекларирана валута за над 450 000 лева задържаха митничари

Митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левова равноценност 453 277 лв. при четири инспекции на транспортни средства.

При един от случаите, на 14.06.2023 година към 01.20 часа на пункта идва товарен автомобил с турска регистрация на път от Кралство Белгия през България за Турция. Превозното средство, ръководено от турски жител, е селектирано за щателна митническа инспекция, при която на разнообразни места в шофьорската кабина са открити еврови банкноти. Общото количество на недекларираната валута е 72 830 евро с левова равноценност 142 443 лв.. По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура –Хасково-Териториално поделение –Свиленград.

Няколко минути по-късно към 01.40 часа на трасе „ Входящи леки коли и рейсове “ идва лек автомобил Land Rover  с швейцарска регистрация. В зоната за митнически надзор, дамата - немска гражданка, която пътувала сама от Турция за Швейцария оповестила, че няма нищо за обявление. При осъществената щателна инспекция инспекторите откриват под шофьорската седалка, завита в одеяло чанта, в която сред пакет мокри кърпи, са били укрити 42 000 швейцарски франка с левова равноценност 84 242 лв.. На нарушителката е формиран акт по Валутния закон.

Ден по-рано на 13.06.2023 година при щателна митническа инспекция на рейс, пътуващ от Румъния през България за Турция в естествена празнина на тавана в пътническия салон и зад шофьорската седалка са открити 76 000 евро с левова равноценност 148 643 лв..  Срещу лидера на рейса – турски жител, е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура – Хасково- ТО-Свиленград.

Четвъртият опит за преместване на недекларирана валута е открит на 12.06.2023 година, когато в матрака на леглото в шофьорската кабина на товарен автомобил са открити 40 000 евро с левова равноценност 78 233 лв.. В хода на инспекцията се открива, че недекларираните средства са укрити от водача на камиона- турски жител, пренасящ стока от Германия през България и Турция за Ирак. На нарушителя е формиран акт по Валутния закон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР