Митническите служители на МП Капитан Андреево откриха недекларирана валута с

...
Митническите служители на МП Капитан Андреево откриха недекларирана валута с
Коментари Харесай

Митничарите на Капитана“ заловиха валута за 850 бона

Митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левова равноценност 855 043 лв. при инспекции на три транспортни средства.

При един от случаите, на 04.05.2023 година, на пункта дошъл лек автомобил, пътуващ от Турция за Англия. В зоната за митнически надзор водачът, английски жител, както и неговият сателит, български жител, са оповестили, че нямат нищо за обявление.

При осъществената митническа инспекция инспекторите разкрили в естествени кухини в багажното поделение и в купето на автомобила английски паунди в банкноти с разнообразни купюри. Общото количество на откритата недекларирана валута е 164 700 английски паунда с левова равноценност 365 989 лв., оповестяват от Агенция " Митници ".

На идващия ден, 05.05.2023 година, на трасе изходящи товарни коли дошъл влекач с полуремрке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия през България за Турция. Превозното средство, ръководено от турски жител, е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в греда за подсилване на багажа в товарното помещение са открити евробанкноти. Общото количество на недекларираната валута е 100 050 евро с левова равноценност 195 680 лв..

Третия случай е от 06.05.2023 година, когато в различен товарен автомобил, пътуващ от Нидерландия за Ирак, са открити недекларирани 150 000 евро с левова равноценност 293 374 лв.. Валутата е била укрита под тапицерията на тавана на шофьорската кабина на камиона, ръководен от турски жител.

По случаите са формирани три бързи производства от проверяващи митнически инспектори под надзора на Районна прокуратура – Хасково - Териториално поделение – Свиленград.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР