Митническите служители на МП Капитан Андреево конфискуваха над 4.4 кг

...
Митническите служители на МП Капитан Андреево конфискуваха над 4.4 кг
Коментари Харесай

Злато за над 400 000 хиляди лева в тайник на Капитан Андреево не мина

Митническите чиновници на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " конфискуваха над 4.4 кг златни украшения при инспекция на рейс.

За последните четири дни това е трети опит за незаконно преместване на произведения от благородни метали през пункта, оповестяват от Агенция " Митници ".

Автобус с румънска регистрация идва на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " на 3 август на път от Турция за Румъния.

В зоната на митнически надзор двамата водачи и пасажерите декларират, че не внасят артикули, парични средства и полезности за обявление.

Превозното средство е селектирано за обстойна митническа инспекция, при която е открит особено построен тайник в арматурното табло.

Там митническите чиновници намират 25 пакета с бижутерски произведения от жълт и бял метал - пръстени, обеци, гривни, медальони, синджири и огърлици.

Извършената експертиза от експерт открива, че пакетите съдържат 4490.67 г украшения от 14-каратово злато на обща стойност 404 160.30 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Контрабандните златни произведения са арестувани.Водачът на рейса, турски жител, е притеглен към наказателна отговорност.

Спрямо същия е взета мярка за неотклонение " гаранция " в размер на 5000 лв., както и " възбрана за овакантяване рамките на Република България”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР