Митническите служители на МП Капитан Андреево конфискуваха над 4.4 кг

...
Митническите служители на МП Капитан Андреево конфискуваха над 4.4 кг
Коментари Харесай

Злато за 400 бона сгащиха на Капитан Андреево“

Митническите чиновници на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " конфискуваха над 4.4 кг златни украшения при инспекция на рейс.

За последните четири дни това е трети опит за незаконно преместване на произведения от благородни метали през пункта, оповестяват от Агенция " Митници ".

Автобус с румънска регистрация идва на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " на 3 август на път от Турция за Румъния.

В зоната на митнически надзор двамата водачи и пасажерите декларират, че не внасят артикули, парични средства и полезности за обявление.

Превозното средство е селектирано за обстойна митническа инспекция, при която е открит особено построен тайник в арматурното табло.

Там митническите чиновници намират 25 пакета с бижутерски произведения от жълт и бял метал - пръстени, обеци, гривни, медальони, синджири и огърлици.

Извършената експертиза от експерт открива, че пакетите съдържат 4490.67 г украшения от 14-каратово злато на обща стойност 404 160.30 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Контрабандните златни произведения са арестувани.Водачът на рейса, турски жител, е притеглен към наказателна отговорност.

Спрямо същия е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 5000 лв., както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България”, с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР