Митническите служители на МП Калотина откриха 9600 литра контрабанден течен

...
Митническите служители на МП Калотина откриха 9600 литра контрабанден течен
Коментари Харесай

Митничари задържаха 9600 литра контрабандно веро

Митническите чиновници на Министерство на правосъдието Калотина откриха 9600 литра контрабанден течен препарат. Нелегалната стока е открита при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Сърбия, оповестява от Агенция „ Митници “.

Дейностите са част от профилираната интервенция против контрабандата на Агенция „ Митници ", Групово дело „ Гранична полиция ", Групово дело „ Борба с проведената престъпност " и Националната организация по приходите.

На 19 юли на Митнически пункт Калотина е дошъл влекач с полуремарке със сръбска регистрация. Пред митническите чиновници водачът – сръбски жител, показал постоянни документи за транспортираната стока – препарати за битова хигиена от Сърбия за България. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция.

В хода на контролните дейности митническите инспектори открили, че стоката, разказана по документи, е същата, само че наличното количество е повече от заявеното. Открити са недекларирани 16 палета с 12 800 пластмасови шишета в разфасовки по 750 мл, цялостни с течен препарат за измиване на съдове от известна комерсиална марка. 

Общото количество на арестувания препарат за битова хигиена е 9600 литра. На водача на камиона е формиран акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени артикули през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР