Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха 3126 контрабандни текстилни

...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха 3126 контрабандни текстилни
Коментари Харесай

Контрабандни „маркови“ облекла задържаха митничari


Митническите чиновници на Митнически пункт Лесово задържаха 3126 контрабандни текстилни произведения с обозначения на международни марки при инспекция на товарен автомобил. 

На 16.01.2024 година камионът с непозната регистрация идва на Министерство на правосъдието Лесово на входящо трасе в страната от Турция. Според показаните документи от лидера, турски жител с букви N.C., той е превозвал картонени кутии и опаковки от Турция за Франция през България.



По метода „ разбор на риска “ товарният автомобил е селектиран за щателна митническа инспекция, в това число с рентгенова инсталация. В хода на контролните дейности митническите инспектори откриват измежду заявения товар 90 колета, цялостни с недекларирани „ маркови “ дрехи.

Иззети са общо 3126 недекларирани якета, спортни екипи, тениски, блузи, панталони и други текстилни произведения с лога на световноизвестни търговски марки. Според първичната експертиза от експерт, тяхната стойност възлиза на към 69 000 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане за стокова контрабанда, което се организира от проверяващ митнически контрольор, под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР