Митническите служители на Митнически пункт Лесово откриха контрабандни 9187.60 грама

...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово откриха контрабандни 9187.60 грама
Коментари Харесай

Близо 10 килограма сребро и 74 грама злато опита да контрабандира румънец, идващ от Турция

Митническите чиновници на Митнически пункт Лесово откриха контрабандни 9187.60 грама сребърни произведения и 74.84 грама златни украшения на стойност над 80 000 лв. при инспекция на лек автомобил.
Колата идва на входящо трасе на Министерство на правосъдието Лесово на 26.01.2024 година, към 17:30 часа, на път от Турция за Румъния през България. В зоната за митнически надзор лидерът, румънски жител с букви И.Б., както и пътуващите в автомобила, са декларирали, че нямат нищо за обявление.
По метода „ разбор на риска ” лекият автомобил е селектиран за щателна митническа инспекция. В хода на контролните дейности инспекторите откриват във фабрични кухини във вратите на автомобила, под кората на багажното поделение, както и на дъното на куфар и чанти с багаж пакети, опаковани с тиксо.
Установено е, че те съдържат общо 9262.44 грама бижутерийни произведения от бял и жълт метал. След осъществената експертиза е открито, че са златни украшения и произведения от сребро. Общата им стойност възлиза на 80 984 лв..
По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол. Задържан е румънският жител И.Б. Престъплението е квалифицирано по чл.242, ал.1, б. „ а “ от Наказателния кодекс.
Източник: Факти
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР