Митническите служители на Лесово задържаха 322 580 къса - 16

...
Митническите служители на Лесово задържаха 322 580 къса - 16
Коментари Харесай

Откриха над 320 000 къса контрабандни цигари на „Лесово”

Митническите чиновници на " Лесово " задържаха 322 580 къса - 16 129 кутии контрабандни цигари при инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, оповестиха от Агенция " Митници ".

Камионът с непозната регистрация идва на пункта на 25 септември на трасе „ Входящи товарни коли “, ръководен от румънски жител.

Според показаните документи товарният автомобил е превозвал пластмасови палети и амбалажна хартия от Турция за Румъния през България . В зоната за митнически надзор водачът е оповестил, че няма друго за обявление с изключение на посочения в документите товар.

При осъществената митническа инспекция на транспортното средство, в това число със профилирана рентгенова инсталация, инспекторите откриват зони с подозрителна компактност в товара.
 Агенция „ Митници “
В региона на маркираните зони са открити в хода на контролните дейности 23 броя пратки съдържащи недекларирани общо 16 129 кутии цигари с разнообразни търговски марки – всички без български акцизен бандерол.

Контрабандните 322 580 къса цигари са конфискувани. Според първичната оценка от експерт цената на недекларираните тютюневи произведения е над 110 000 лв..

Задържан е водачът на товарния автомобил. По случая се води следствие под надзора на прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР