Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Капитан Андреево откриха

...
Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Капитан Андреево откриха
Коментари Харесай

Хванаха над 140 000 къса контрабандни цигари на ГКПП Кап. Андреево

Митническите чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Капитан Андреево " откриха над 140 хиляди къса контрабандни цигари при две инспекции на транспортни средства, влизащи в страната от Турция, оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

При един от случаите товарен автомобил с турска регистрация идва на пункта на 9 февруари на път от Ирак за Германия. По метода " разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна инспекция, в това число с рентгенова инсталация. При последвалия физически надзор в товарното помещение в кашони с облекла са открити 6130 кутии (122 600 къса) цигари без български акцизен бандерол.

Ден преди този момент в лек автомобил марка са открити 900 кутии (18 хиляди къса) цигари. Тютюневите произведения без български акцизен бандерол са открити под купето, сред пода и защитна пластмасова кора на автомобила. В транспортното средство пътували от Турция за България лидерът и неговия сателит – български жители.

Контрабандните тютюневи произведения са арестувани. На водачите на транспортните средства са формирани актове. Само за първите 10 дни на февруари митническите чиновници на " Капитан Андреево " са задържали близо 20 хиляди кутии (400 хиляди къса) цигари без български акцизен бандерол.

Миналата година на пункта с Турция са конфискувани 10 442 342 къса контрабандни цигари, сочи статистиката на митницата. Това е с 1,3 милиона къса повече от миналата 2021 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР