Митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване откриха близо

...
Митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване откриха близо
Коментари Харесай

9 кг марихуана откриха в кабината на камион, тон нелегален алкохол в Пловдивски

Митническите чиновници на Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие " откриха близо 9 кг марихуана при инспекция на камион.
На 15.06.2019 година, към 5.30 часа, на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва товарен автомобил с турска регистрация, който пътува от Сърбия през България за Турция. Шофьорът - турски жител, показва пред митническите чиновници постоянни документи за транспортираната стока и декларира, че няма персонални движимости, артикули или валутни полезности за обявление. По метода „ разбор на риска " транспортното средство е отклонено за щателна митническа инспекция, при която в един от шкафовете в шофьорската кабина е открит черен сак цялостен със 17 полиетиленови плика. При разрязването на един от пликовете е открито, че съдържа зелена тревиста маса. Направеният полеви наркотест е реагирал на канабис /марихуана/. Общото тегло на наркотичното вещество е 8.860 кг.
По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково. Шофьорът е арестуван с прокурорска мярка „ задържане под стража " за 72 часа. Предстои да бъде импортирано искане за непрекъснатото му оставане в ареста.

Близо 1 звук незаконен алкохол задържаха митническите чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ в региона на Пловдив.
На 13.06.2019 година митническите чиновници правят инспекция в частен парцел, намиращ се в обитаемо място на територията на област Пловдив. В едно от гаражните пространства в парцела, митническите чиновници откриват 900 литра етилов алкохол в 1242 стъклени бутилки от по 1 и 0.7 литра с надписи " водка ", " уиски ", " мастика " и " ром ". Всички бутилки са без български акцизен бандерол. В различен гараж на територията на парцела, митническите чиновници откриват 50 литра течност с аромат на етилов алкохол, в пластмасови десетлитрови туби, укрити в автоканала. За откритите общо 950 литра алкохол не са показа документи за гарантиран или заплатен данък по Закона за акцизите и данъчните хранилища. Алкохолът е конфискуван. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура Пловдив.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР