Митническите служители и гранични полицаи на ГКПП Капитан Андреево задържаха

...
Митническите служители и гранични полицаи на ГКПП Капитан Андреево задържаха
Коментари Харесай

Задържаха контрабандни златни накити за над 480 000 лева в тайник на автобус на Капитан Андреево

Митническите чиновници и гранични служители на реда на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " задържаха над 4,3 кг златни украшения при инспекция на рейс.

Превозното средство с турска регистрация идва на пункта на 31 май от Турция за Германия. За рейса е подадено искане за щателна митническа инспекция от чиновници на Групово дело " Гранична полиция ".

Шофьорът и пасажерите декларирали, че не придвижват полезности и валута за обявление. При осъществената митническа инспекция са открити особено приспособен тайник в двете греди на шасито.

От укритието митническите чиновници изваждат 24 пакета с бижутерски произведения от жълт метал - пръстени, обеци, гривни, медальони, синджири и огърлици.

Според експертизата на вещото лице пакетите съдържат 4326.67 грама украшения от 14- и 22-каратово злато на обща стойност 481 370 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Контрабандните златни произведения са арестувани.

Водачът на рейса М.К. на 46 години, турски жител, е притеглен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета мярка за неотклонение " гаранция " в размер на 5000 лв., както и " възбрана за овакантяване рамките на Република България ", с изключение на с позволение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР