Митнически служители задържаха над 5.2 кг злато на кюлчета и

...
Митнически служители задържаха над 5.2 кг злато на кюлчета и
Коментари Харесай

Митничари откриха златни кюлчета и валута в кола на Калотина /снимки/

Митнически чиновници задържаха над 5.2 кг злато на кюлчета и 20 000 евро при инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина ". Районна прокуратура – Сливница води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение, оповестяват от Агенция "Митници ".
Около 3 ч. на 9 февруари инспектори на трасе „ Входящи леки коли и рейсове “ спрели за инспекция влизащ в страната от Сърбия лек автомобил. Водачът на транспортното средство с румънска регистрация пътувал самичък от Австрия за Румъния. При последвала щателната митническа инспекция, под стелките и кората на пода митническите чиновници разкрили три кутии и портмоне. При отварянето на една от тях инспекторите са разкрили видели кюлчета от жълт метал. Водачът на автомобила – М.К.Т., обяснил, че това са златни кюлчета, а в портмонето има 20 000 евро.
Митническите чиновници са открили общо 134 кюлчета с разнообразни грамажи – 1 гр, 5 гр, 250 гр, 500 гр, 1000 гр. Общото им тегло възлиза на над 5.2 кг. Назначени са експертизи.
С дейностите си роденият в Турция немски жител не извършил задължението за обявление на парични средства и благородни метали, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз, като нарушил наредбите на Валутния закон. Стойността на предмета на закононарушението e в изключително огромни размери. Чужденецът е бил притеглен в качеството на обвинен. Работата по случая продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР