Митнически служители задържаха близо 400 кг тютюн без платен акциз

...
Митнически служители задържаха близо 400 кг тютюн без платен акциз
Коментари Харесай

Митничари влязоха в обор в Бяла Слатина и онемяха от откритото СНИМКИ

Митнически чиновници задържаха близо 400 кг тютюн без заплатен данък в незаконен завод за обработка, оповестиха от пресцентъра на Агенция "Митници ".

На 18.01.2021 година митнически инспектори от бранш Оперативен надзор - звено Свищов на отдел „ Митническо разузнаване и следствие – Дунавска “ правят инспекция в стопанска сграда, намираща се в село в община Бяла Слатина. Сградата се употребява за развъждане на овце и биволи.


В долепена до нея помощна сграда е обособено помещение за обработка и рязане на тютюн. На адреса са открити 11 чувала нарязан тютюн с общо тегло към 100 кг. На място и в паркиран до постройката микробус митническите чиновници намират още 14 бали ненарязан тютюн с тегло към 300 кг.

Сред откритото съоръжение в незаконния завод е машина за рязане на тютюневи листа, две газови бутилки, три газови горелки, електронна везна и три варела, употребявани за навлажняване на листата.

По време на инспекцията на адреса са открити четири лица, като едно от тях показва, че откритата акцизна стока е негова.

За случая е известен проверяващ митнически контрольор. Образувано е досъдебно произвеждане по разказа на териториален отдел Митническо разузнаване и разследване-Дунавска под надзора на Районна прокуратура-Враца, Търговско отделение Бяла Слатина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР