Митнически служители задържаха 9021 кутии цигари при три проверки на

...
Митнически служители задържаха 9021 кутии цигари при три проверки на
Коментари Харесай

Над 9000 кутии контрабандно пренасяни цигари задържаха на Дунав мост

Митнически чиновници задържаха 9021 кутии цигари при три инспекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Русе и Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Видин. Това оповестиха от Агенция Митници.

На 04.02.2024 година на трасе " Изход " на Дунав мост - Русе дошъл лек автомобил с българска регистрация. Превозното средство било отклонено за инспекция.

Вместо да се насочи към халето, където е трябвало да се извърши инспекцията, водачът потеглил в противоположна посока, в насрещното придвижване, връщайки се в Република България . Последвало гонене. Водачът е арестуван в региона на град Бяла, област Русе.

Той направил признание, че придвижва незаконно цигари. Митническите инспектори разкрили в тайник в колата му 1412 кутии (28 240 къса) цигари. По случая е формирано досъдебно произвеждане. На лидера са формирани също два акта - за възпрепятстване на митническите органи да извършат инспекция и за открито съществуването на построен тайник в транспортното средство.
 На Дунав мост - Русе откриха 25 000 кутии цигари, скрити в кашони с чорапи
На Дунав мост - Русе откриха 25 000 кутии цигари, скрити в кашони с чорапи

Тютютневите произведения са конфискувани

При различен случай на Дунав мост -Русе, при инспекция на лек автомобил били открити 10 300 къса (515 кутии) цигари с български акцизен бандерол , за които лидерът не е показал наложителните по ЗАДС документи. Акцизните артикули били укрити във фабрични кухини в пода на автомобила и зад кората на едната предна врата. Цигарите са конфискувани, а на нарушителя е формиран акт.

В региона на Дунав мост - Видин на 03.02.2024 година в два случая са арестувани общо 140 880 (7044) къса цигари с годен бандерол, транспортирани в нарушаване на ЗАДС. Количествата са открити в товарни коли, пренасящи хранителни артикули за Германия и Нидерландия.

Извършено е сканиране с мобилна рентгенова система и физическа инспекция на маркирани зони с нехарактерна компактност. За откритите цигари в двата камиона, водачите - български жители, не са показали нужните документи. Цигарите са конфискувани. Нарушителите са глобени с актове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР