Митнически служители задържаха 75 800 къса (3790 кутии) цигари за

...
Митнически служители задържаха 75 800 къса (3790 кутии) цигари за
Коментари Харесай

За 3 дни: Задържаха близо 76 000 къса цигари в района на „Дунав мост 2“ при Видин

Митнически чиновници задържаха 75 800 къса (3790 кутии) цигари за три дни в региона на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Дунав мост 2 “ при Видин – Калафат, оповестиха от Агенция „ Митници “. 
При осъществен рентгенов надзор на товарен автомобил, пътуващ за Англия, митническите инспектори са набелязвали зони с подозрителна компактност. След физическа инспекция, в ремаркето под три от палетата със стока, са открити 34 200 къса (1710 кутии) цигари с български акцизни бандероли. Водачът, който е български жител, не е показал документи, според Закона за акцизите и данъчните хранилища (ЗАДС). Цигарите са конфискувани и е формиран е акт на нарушителя.
При втори случай в кабината на влекач с хладилно полуремарке, ръководен от турски жител, са открити 9400 къса (470 кутии) цигари с турски бандероли. Контрабандните акцизни артикули са открити в разнообразни естествени кухини на шофьорската кабина. Цигарите са конфискувани, като е формирано досъдебно произвеждане.
Митническите инспектори са задържали още 32 200 къса (1610 кутии) цигари, облепени с български бандероли. Акцизните артикули са били открити в част от палета с хранителни артикули, транспортирани в товарен автомобил за Германия и Холандия. Шофьорът е български жител и не е показал нужните документи, според ЗАДС. Цигарите са конфискувани и е формиран акт на лидера.
От началото на годината при 14 случая на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 2 “ при Видин – Калафат са арестувани общо 36 268 кутии или 725 360 къса контрабандни цигари, демонстрира информация на уеб страницата на митническата организация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР