Митнически служители задържаха 469 740 къса цигари в района на

...
Митнически служители задържаха 469 740 къса цигари в района на
Коментари Харесай

Митничари хванаха бус с над 400 000 къса цигари на Дунав мост II, шофьорът се оправда с бизнес партньори

Митнически чиновници задържаха 469 740 къса цигари в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост II Видин-Калафат, оповестиха от Агенция "Митници ".

На 22.10.2020 година в региона на граничния пункт, на излаз от страната, е спрян за инспекция товарен автомобил „ Фолксваген Крафтер “ с българска регистрация. По документи водачът транспортирал строителни материали (изолационни мрежи и кашони с боя) за Белгия.



При направената инспекция митническите чиновници откриват, че в товарния отсек на микробуса се транспортират и 469 740 къса (23 487 кутии) цигари от 10 разнообразни марки, всичките с български акцизен бандерол. От тях най-голямо количество са от известна непозната марка цигари – 60 000 къса (3000 кутии).



Тютюневите произведения се намират в бокс-кашони, върху които са насъбрани строителни мрежи за шпакловка.



Шофьорът обяснил, че цигарите са негови, като ги транспортира за бизнес сътрудници. Съставен му е акт за определяне на административно нарушаване, защото тютюневи произведения надвишават позволените количествата за персонална приложимост и за тях не са показани нужните съпътстващи документи по Закона за акцизите и данъчните хранилища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР