Митнически служители задържаха 46 780 къса цигари и 96.2 литра

...
Митнически служители задържаха 46 780 къса цигари и 96.2 литра
Коментари Харесай

Митничари задържаха 46 780 къса цигари и 96.2 литра алкохол в района на Дунав мост при Русе

Митнически чиновници задържаха 46 780 къса цигари и 96.2 литра алкохол при 5 инспекции, осъществени в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост " при Русе през септември и началото на октомври. В два от случаите тютюневите произведения са били превозени в микробуси, пренасящи хранителни артикули, а в другите три са употребявани естествени кухини на автовоз и камиони.
На 4 октомври, към 13 часа, е спрян за инспекция товарен автомобил, пътуващ от Турция за Швеция. Превозното средство е ориентирано за инспекция, при която е открито, че на две места във влекача са укрити 3200 къса цигари от задгранични марки с надпис Duty free, транспортирани в нарушаване на акцизното законодателство. Цигарите са арестувани, на лидера е формиран акт и с квитанция за арестувани 200 евро за застраховане на възможни санкции.
Най-голямото количество тютюневи произведения е намерено на 16 септември. Около 12.30 часа митническите инспектори отклонили за инспекция товарен микробус с ловешка регистрация, пътуващ от България за Германия. След разтоварване на транспортираните хранителни артикули митническите чиновници разкрили на разнообразни места в транспортното средство (подкалници и двигателно отделение) 19 580 къса цигари от известни задгранични марки, облепени с български акцизен бандерол. Тютюневите произведения са арестувани, защото са транспортирани без нужните документи в нарушаване на акцизното законодателство.
Ден по-късно митническите чиновници разкрили още 11 000 къса цигари в различен микробус, напускащ страната в региона на "Дунав мост " при Русе. Водачът пътувал за Австрия. След осъществена инспекция станало ясно, че с изключение на хранителни артикули в нарушаване се транспортират тютюневи произведения и 96.2 литра алкохол – ракия, водка и мастика. Цигарите и спиртните питиета са с български бандерол и се транспортират без нужните документи, заради което са арестувани.
При другите две инспекции, осъществени през септември, са открити още 13 000 къса цигари, укрити в автовоз и камион с задгранични регистрации.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР