Митнически служители задържаха 450 кутии (8100 къса) цигари на ГКПП

...
Митнически служители задържаха 450 кутии (8100 къса) цигари на ГКПП
Коментари Харесай

Задържаха 450 кутии контрабандни цигари на Дунав мост-Видин

Митнически чиновници задържаха 450 кутии (8100 къса) цигари на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Видин , оповестява Агенция " Митници ". Тютюневите произведения са били скрити в консервни кутии с етикети на храна за домашни любимци.

На 21.04. 2022 година митническите чиновници спрели за инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Видин микробус, пътуващ за Германия. Водачът-български жител е декларирал, че не придвижва акцизни или неразрешени артикули.

В хода на контролните дейности митничарите разкрили в микробуса 5 кашона със запечатани консервни кутии с храна за кучета . Те открили, че тяхното тегло не подхожда на наличието съгласно етикетите. При отварянето им се оказало, че всичките 45 консервни кутии съдържат цигари от известна марка, облепени с годен български акцизен бандерол.

Шофьорът е обяснил, че тютюневите произведения са негови и ги придвижва за свои другари в Германия. Иззети са общо 8100 къса (450 кутии) цигари , транспортирани в нарушаване на акцизното законодателство.

На лидерът е формиран акт за откритото административно нарушаване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР