Митнически служители задържаха 190 литра ракия в туби за минерална

...
Митнически служители задържаха 190 литра ракия в туби за минерална
Коментари Харесай

Заловиха десетки литри ракия в туби за вода на ГКПП Дунав мост II

Митнически чиновници задържаха 190 литра ракия в туби за минерална вода, оповестиха от Агенция "Митници ".

На 28.11.2020 година инспекторите стопират за инспекция товарен микробус, напускащ страната в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост II Видин-Калафат. Сред групажна стока са открити 10 туби за минерална вода, които се оказват цялостни с етилов алкохол с аромат на ракия. Измерване с денситометър демонстрира, че течността е с алкохолен градус 46 vol.



Според документите адресат на пратката е частно лице в Холандия.

За случая е известен проверяващ митнически контрольор, формирано е досъдебно произвеждане под надзора на Районна прокуратура-Видин. Работата по случая продължава.

Същия ден митнически чиновници правят още едно задържане на алкохол и цигари при опит да бъдат изнесени от страната. Около 09,20 часа в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Русе е спрян за инспекция пътнически микробус, чиито водач пътува за Белгия.

Митнически чиновници откриват, че под предните седалки, в товарното помещение и в персоналния багаж на лидера са открити 8000 къса (400 кутии) цигари и 90 литра високоалкохолни питиета, всичките облепени с български акцизен бандерол. Шофьорът не показал нужните придружителни документи, според условията на ЗАДС.

По случая е формиран акт за определяне на административно нарушаване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР