Митнически служители задържаха 166 000 недекларирани евро в района на

...
Митнически служители задържаха 166 000 недекларирани евро в района на
Коментари Харесай

Митничари задържаха 166 000 недекларирани евро в района Дунав мост 2 при Видин /снимки/

Митнически чиновници задържаха 166 000 недекларирани евро в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 при Видин.
В петък, към 16 часа, инспекторите стопират за инспекция лек автомобил, напускащ страната. Водачът, жител на Словакия, изяснява, че е бил в България на бизнес среща и няма нищо за обявление. При инспекция митнически чиновници откриват две пачки евро банкноти в копюри по 200 евро. Валутата се намира в джобовете на дънки в куфар в багажника. На въпрос каква сума придвижва мъжът изяснява, че разполага с 20 000 евро. Митническите чиновници го съпровождат до митническия терминал, където при спомагателна инспекция в чифт ботуши откриват още 4 пачки банкноти с номинал 200 евро. Още една пачка е отрита в несесер с тоалетни такъми, а други 4 са скрити в черни найлонови пликове в подплатата на пътническия куфар. След изброяване в наличието на лидера митническите чиновници откриват, че пренасяната валута е 166 000 евро. За същите мъжът не има банков документ или различен разплащателен документ. Заявява, че ги носи от Словакия и са негови персонални спестявания.
По случая е формиран акт за определяне на нарушаване на Валутния закон. За поръчителство на нарушаването по акта, с квитанция е арестувана сумата от 1500 евро.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР