Митнически служители са открили 127 200 къса (6360 кутии) контрабандни

...
Митнически служители са открили 127 200 къса (6360 кутии) контрабандни
Коментари Харесай

Откриха контрабандни цигари в кутии с дамски чорапи и в седалки за дивани

Митнически чиновници са разкрили 127 200 къса (6360 кутии) контрабандни цигари във фабрични опаковки с дамски чорапи. Недекларираните тютюневи произведения са арестувани при инспекция на товарен автомобил на Митнически пункт " Лесово " в сряда.

Снощи пък чиновници по сигурността на летище " София " са осуетили незаконен експорт на 200 стека цигари, скрити в 3 седалки за дивани при опит да бъдат превозени като чекиран багаж на полет за Лондон , оповестиха от Агенция " Митници ".
 Митничари задържаха 10 800 къса незаконни цигари на Връшка чука
Митничари задържаха 10 800 къса незаконни цигари на Връшка чука

Те били скрити сред хладилници

Цигарите на " Лесово " са откриви в камион, приближаващ от Турция, който бил ръководен от турски жител. Според показаните документи камионът е превозвал групажна стока от текстилни, стъклени и други произведения от Турция за Англия.

Товарният автомобил бил селектиран за щателна митническа инспекция. Със профилирана рентгенова инсталация са открити подозрителни зони в товара. Извършена е физическа инспекция, при която митническите чиновници откриват в маркираните зони 6360 кутии с дамски чорапи, съдържащи недекларирани 3620 кутии цигари с комерсиална марка " Marlboro Touch " и 2740 кутии цигари с комерсиална марка " Parliament Night Blue ", всичките с турски акцизен бандерол. Установено е, че вместо чифт чорапи, във всяка фабрична опаковка е сложена по една кутия цигари, увита в един чорап .

Иззети са общо 127 200 къса (6360 кутии) контрабандни цигари. Срещу водача е формиран акт за административно нарушаване. Задържано е и транспортното средство.

Контрабандните цигари са на стойност близо 40 000 лева по пазарни цени у нас, а на пазара в Обединеното кралство биха могли да се осъществят на няколко пъти по-висока цена.



При другия случай към 20.30 ч. вчерапри прекосяване през рентгеновото съоръжение за инспекция на извънгабаритен багаж на летище " София ", чиновниците от дирекция " Сигурност " забелязали подозрително изображение. Веднага е известен екипът на Агенция " Митници " на аерогарата, като митничарите намират 200 стека от известна марка цигари в усърдно опаковани седалки за дивани.

Според чиновниците на сигурността на летището сходни опити за контрабанда са редки заради съвсем сигурното им откриване. По-често се записват случаи на неразрешени предмети, които пасажерите се пробват да качат на борда на самолета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР