Митнически служители разкриха опит за измама в размер на 100

...
Митнически служители разкриха опит за измама в размер на 100
Коментари Харесай

Митнически служители разкриха опит за измама в размер на 100 000 лв. във Варна

Митнически чиновници разкриха опит за машинация в размер на 100 000 лева във Варна. Митнически чиновници от Търговско дружество Митница Варна разкриха опит за отбягване на дължими държавни вземания в размер на 100 000 лв. посредством отклоняване на артикули от митнически режим „ Транзит “.

Нарушението е разкрито при реализирания надзор на българо-румънската граница. На Граничен контролно-пропусквателен пункт Кардам митнически чиновници от Търговско дружество Митница Варна стопират за инспекция напускащи страната два товарни автомобила. Превозваната стока е общо 659 колета с 4901 рула полиестерен плат. Според показаните документи пратките са вътреобщностна доставка по контракт сред българско сдружение и сдружение, записано в Полша.

По задействани рискови знаци двата товара са селектирани за щателна митническа инспекция. В резултат на осъществените дейности митническите чиновници откриват, че същите артикули са пристигнали от Турция под режим „ пренос “ и е следвало да бъдат показани в митническо институция на територията на Търговско дружество Митница Варна. Вместо това директните документи не са били съответно приключени и е изработен опит стоките да продължат пътя си с сменени документи за отбягване на държавни вземания – мито и Данък добавена стойност при импорт. Предотвратената вреда за държавния бюджет е в размер към 100 000 лева, дължими при вноса на 4901 рула полиестерен плат.

Двата товарни автомобила и стоките в тях са арестувани. Съставен е акт за митническо нарушаване и са подхванати дейности за събиране на дължимите вносни мита и Данък добавена стойност.

Източник: Агенция „ Митници “

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР