Митнически служители откриха 6,476 кг кокаин на стойност над 777

...
Митнически служители откриха 6,476 кг кокаин на стойност над 777
Коментари Харесай

6.5 кг кокаин в шофьорска кабина откриха на Капитан Андреево

Митнически чиновници откриха 6,476 кг кокаин на стойност над 777 000 лв. при инспекция на товарен автомобил, излизащ от страната.

На 18.01.2023 година на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на трасе „ Изходящи товарни коли “ идва влекач с полуремарке с турски регистрационен номер, ръководен от 39-годишен турски жител. Камионът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в арматурното табло и зад тапицерията на задната стена на шофьорската кабина са открити общо 9 пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество. При осъществения полеви наркотест веществото реагира на кокаин, а общото чисто тегло е 6,476 кг. на обща 100 777 120 лв..

В хода на инспекцията пред проверяващ митнически контрольор водачът на камиона е декларирал, че е използвал опиати. За случая митническите чиновници уведомяват способените органи от КАТ към Министерство на вътрешните работи. Водачът на товарната комбинация е бил тестван с техническо средство „ Drug Test “, чието свидетелствуване дало позитивен резултат за приложимост на амфетамин и метамфетамин. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ служител на реда от РУ-МВР - Свиленград под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР