Митнически служители откриха 41 049 лекарствени таблетки, съдържащи наркотични вещества

...
Митнически служители откриха 41 049 лекарствени таблетки, съдържащи наркотични вещества
Коментари Харесай

Хванаха 41 хиляди таблетки с наркотични вещества, скрити в макари с прежда на Капитан Андреево

Митнически чиновници откриха 41 049 лекарствени таблетки, съдържащи наркотични субстанции на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " , оповестява Агенция " Митници ". Те били укрити в бобини (макари) с прежда.

На 24.09.2022г. на граничния пункт идва лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. В колата пътували водач и двамата му спътници. Те заявили, че придвижват кашони с бобини с прежда.

По метода " разбор на риска " транспортното средство било селектирано за щателна инспекция. При претърсването митничарите открили, че кашоните са цялостни с 72 макари (бобини) с прежда/конци, навити на пластмасови шпули. Декларирана стока била пролъчена с рентген.

При последвалия физически надзор било открито, че в 48 бобини с прежда от общо 72-те са укрити блистери на 6 типа медикаменти, съдържащи упойващи и психотропни субстанции. Блистерите били увити върху шпулите под конците и единственият метод да се доближи до тях бил посредством разсичане на влакната.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Един от пасажерите е притеглен като обвинен.

Медикаменти като арестуваните се оферират и легално, само че са под специфичен надзор. Правят се опити да се трафикират за да бъдат осъществени на черния пазар в Европейски Съюз, споделят още от Агенция " Митници ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР