Митнически служители откриха 26 400 къса /1320 кутии/ контрабандни цигари

...
Митнически служители откриха 26 400 къса /1320 кутии/ контрабандни цигари
Коментари Харесай

Контрабандисти скриха цигари в плоскости за пейки

 Митнически чиновници откриха 26 400 къса /1320 кутии/ контрабандни цигари в тапицирани плоскости за пейки. Тютюневите произведения са открити при инспекция на влизащ в страната от Турция рейс с пасажери.

На 04.06.2021 година рейсът дошъл на входящо трасе на Митнически пункт Лесово. Шофьорът, български жител, обяснил, че транспортира само багажа на пасажери. Извършена е щателна митническа инспекция на транспортното средство и наличния багаж, в това число със профилирана рентгенова инсталация. При инспекцията на пакет, съдържащ шест тапицирани плоскости за пейки, митническите чиновници откриват, че във вътрешната част на плоскостите са укрити общо 1320 кутии цигари без акцизен бандерол, всички с марка " MM Classic Slims ", като във всяка от плоскостите са били скрити по 220 кутии цигари.

Според дадените пояснения от водача, плоскостите за пейки са непридружена пратка, предопределена за трето лице, която водачът приел да транспорти. Контрабандните 1320 кутии цигари са конфискувани. Срещу водача на рейса български жител е формиран акт за нарушаване на Закона за митниците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР