Митнически служители откриха 225 000 британски и шотландски лири при

...
Митнически служители откриха 225 000 британски и шотландски лири при
Коментари Харесай

Шофьор се опита да прекара 225 000 лири през Дунав мост - Русе

Митнически чиновници откриха 225 000 английски и шотландски лири при инспекция на товарен автомобил на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост - Русе " , оповестява Агенция " митници ".

На 10.01.2023 година на граничния пункт дошъл товарен автомобил с турски регистрационни номера. Превозно средство било ръководено от турски жител и пътувало празно от Румъния за Турция.

Товарният автомобил бил селектиран за инспекция с мобилна рентгенова система , при която са маркирани две зони с съмнение, намиращи се в товарното помещение. Превозното средство било отклонено в халето за осъществяване на физическа инспекция.

В хода на инспекцията, в маркираните на мобилния рентген зони били открити четири спомагателни профила за подсилване на товари, след демонтажа на които във вътрешността им митническите чиновници откриват парични средства - английски и шотландски лири в разнообразни купюри. Общо откритите недекларирани парични средства са в размер на 205 000 английски и 20 000 шотландски лири.

Водачът е обяснил, че паричните средства са взети от негов другар в Англия, с цел да ги придвижи до Турция, като самичък ги е укрил на посочените места. На водача е формиран акт за административно нарушаване .
 Хванаха 9560 кутии контрабандни цигари на Дунав мост - Русе
Хванаха 9560 кутии контрабандни цигари на Дунав мост - Русе

Това се е случило при две обособени проверки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР