Митнически служители откриха 1,412 кг контрабандни златни накити в кабината

...
Митнически служители откриха 1,412 кг контрабандни златни накити в кабината
Коментари Харесай

Иззеха контрабандни златни накити за 115 842 лв. на „Лесово“

Митнически чиновници откриха 1,412 кг контрабандни златни украшения в кабината на товарен автомобил, оповестиха от Агенция " Митници ".

Камионът с румънска регистрация е дошъл на Митнически пункт " Лесово " на 19 януари, към 3:00 часа след среднощ на трасе за входящи в страната товарни коли, ръководен от турски жител.

Според показаните документи е превозвал мебели и други артикули от Турция за Румъния през България. Влекачът с полуремарке е селектиран от екип на митническа мобилна група за щателна митническа инспекция, при която митническите чиновници откриват в кабината на водача четири пакета, увити с черно тиксо.

Пакетите са били укрити във фабрична празнина под ледник, подложен под леглото в шофьорската кабина. Установено е, че те съдържат общо 1 412,71 грама украшения от жълт метал - г ривни, медальони, обеци, пръстени и други бижутерски произведения.

Според експертизата от експерт изделията са направени от 14 карата злато (проба 585) и са на стойност 115 842 лв..  Контрабандните златни украшения са конфискувани.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура-Ямбол.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР