Митнически служители от ТД Митница Варна разкриха опит за избягване

...
Митнически служители от ТД Митница Варна разкриха опит за избягване
Коментари Харесай

Опит за измама за 100 000 лева разкриха варненските митничари

Митнически чиновници от Търговско дружество Митница Варна разкриха опит за отбягване на дължими държавни вземания в размер на 100 000 лв. посредством отклоняване на артикули от митнически режим " Транзит ".

Нарушението е разкрито при реализирания надзор на българо-румънската граница. На Граничен контролно-пропусквателен пункт Кардам митнически чиновници от Търговско дружество Митница Варна стопират за инспекция напускащи страната два товарни автомобила. Превозваната стока е общо 659 колета с 4901 рула полиестерен плат. Според показаните документи пратките са вътреобщностна доставка по контракт сред българско сдружение и сдружение, записано в Полша.

По задействани рискови знаци двата товара са селектирани за щателна митническа инспекция. В резултат на осъществените дейности митническите чиновници откриват, че същите артикули са пристигнали от Турция под режим " пренос " и е следвало да бъдат показани в митническо институция на територията на Търговско дружество Митница Варна. Вместо това директните документи не са били съответно приключени и е изработен опит стоките да продължат пътя си с сменени документи за отбягване на държавни вземания – мито и Данък добавена стойност при импорт.

Предотвратената вреда за държавния бюджет е в размер към 100 000 лева, дължими при вноса на 4901 рула полиестерен плат.

Двата товарни автомобила и стоките в тях са арестувани. Съставен е акт за митническо нарушаване и са подхванати дейности за събиране на дължимите вносни мита и Данък добавена стойност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР