Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха голямо количество от

...
Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха голямо количество от
Коментари Харесай

Задържаха голямо количество ментета парфюми и облекла

Митнически чиновници от Търговско дружество Митница Русе задържаха огромно количество от 12 628 „ маркови “ артикули, измежду които 7125 парфюма, 5474 облекла и 29 чанти.

Търговските артикули с обозначения на международни марки са открити при шест обособени инспекции в регионите на Дунав мост при Русе и Дунав мост при Видин на един товарен автомобил и пет рейса с пасажери, напускащи страната.

При един от случаите, на 12.10.2023 година, митническите чиновници стопират за инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 - Видин - Калафат товарен автомобил, пътуващ от България за Австрия и Германия.

Двамата водачи, български жители, са показали товарителници, че транспортират палети с мокри кърпи и козметични био артикули. При осъществената митническа инспекция инспекторите откриват в част от палетите 6465 парфюма и 3429 текстилни произведения с обозначения на международни търговски марки.

„ Марковите “ артикули са арестувани заради подозрения, че нарушават права на интелектуалната благосъстоятелност.

Други общо 2045 броя спортни комплекти, якета, блузи, ризи и панталони, както и 660 парфюма и 29 чанти с изображения на предпазени марки са открити при митнически инспекции на пет рейса с пасажери, които са напускали страната в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Русе по маршрут от Турция за Румъния в интервала 12 -18 октомври 2023 година Стоките в разнообразни търговски количества са пренасяли в персоналния си багаж шестима пасажери – трима румънски и трима турски жители.

Те са декларирали, че са ги закупили от Турция, само че не са показали документи за въвеждането им на територията на Европейски Съюз. Недекларираните парфюми, дрехи и чанти са арестувани. Съставени са шест акта за административно нарушаване. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР