Митнически служители от ТД Митница Русе откриха недекларирана валута с

...
Митнически служители от ТД Митница Русе откриха недекларирана валута с
Коментари Харесай

Митничари откриха недекларирана валута за над 700 000 лева

Митнически чиновници от Търговско дружество Митница Русе откриха недекларирана валута с обща левова равноценност 721 232 лв. при две обособени инспекции на влизащи в страната товарни коли в региона на Дунав мост 2.

На 21.06.2023 година в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 – Видин – Калафат на трасе за входящи товарни коли е селектиран за щателна митническа инспекция камион с непозната регистрация, ръководен от турски жител. В хода на контролните дейности митническите инспектори откриват в гредите на челната стена на товарното помещение укрити пликове, облепени с черно фолио. Установено е, че те съдържат недекларирани общо 224 000 английски паунда с левова равноценност 510 447 лева



Други недекларирани 100 000 щатски $ и 15 000 евро са открити в двойно дъно на куфар в кабината на товарен автомобил с непозната регистрация. Камионът, ръководен от турски жител, е спрян за митническа инспекция на 18.06.2023 година в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 – Видин – Калафат също на трасе за входящи товарни коли.

При осъществения надзор митническите инспектори откриват в подплатата на текстилен куфар с персонални движимости на лидера опаковани пачки с банкноти евро и щатски долари с разнообразни купюри. Установената недекларирана валута в размер на 100 000 щатски $ и 15 000 евро е с обща левова равноценност 210 785 лв..

Срещу двамата водачи на товарните коли са формирани актове за определяне на административно нарушаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР