Митнически служители от ТД Митница Русе откриха 75 000 къса

...
Митнически служители от ТД Митница Русе откриха 75 000 къса
Коментари Харесай

Задържаха 75 000 къса цигари, укрити в два товарни автомобила

Митнически чиновници от Търговско дружество Митница Русе откриха 75 000 къса (3750 кутии) цигари при две обособени инспекции на напускащи страната товарни коли с българска регистрация. Задържаните тютюневи произведения са с български акцизен бандерол, само че са пренасяни в нарушаване на акцизното законодателство.

При първия случай, на 04.11.2023 година, митнически чиновници стопират за инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Видин товарен автомобил, ръководен от български жител и пътуващ от България за Англия. Според показаните от лидера документи, той е превозвал палети със хигиеничен порцелан. При осъществената митническа инспекция на товара в два палета с ботуши за умивалници са открити 38 800 къса (1940 кутии) цигари с български акцизен бандерол. Шофьорът е декларирал, че са негови и ги придвижва „ за другари “, само че не е показал документи за цигарите, според условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища (ЗАДС), оповестяват от Агенция Митници.

При втория случай, на 05.11.2023 година, митнически и гранични чиновници правят взаимна инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе на напускащ страната специфичен автомобил – платформа за транспортиране на коли, с българска регистрация. Превозното средство е управлявал български жител по маршрут от България за Германия. В хода на контролните дейности са открити 36 200 къса (1810 кутии) цигари с български акцизен бандерол, укрити в четири кутии за щори. Шофьорът е декларирал след това, че цигарите са негови и ги придвижва за Германия, само че не е показал документи за тях, съгласно условията на ЗАДС.

Тютюневите произведения за конфискувани. Срещу двамата водачи на транспортните средства са формирани актове за откритите административни нарушавания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР