Митнически служители от ТД Митница Русе иззеха 640 800 къса

...
Митнически служители от ТД Митница Русе иззеха 640 800 къса
Коментари Харесай

Митничари задържаха над 600 000 къса цигари


Митнически чиновници от Търговско дружество Митница Русе иззеха 640 800 къса (32 040 кутии) цигари при инспекции на напускащи страната транспортни средства в рамките единствено на едно денонощие. Задържаните тютюневи произведения са с български акцизен бандерол, само че са пренасяни в нарушаване на акцизното законодателство. Те са открити при три обособени инспекции на 11.11.2023 година на товарни коли с българска регистрация.

При единия от случаите, на 11.11.2023 година, митническите чиновници селектират за инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Силистра- Ферибот товарен автомобил, ръководен от българска гражданка и пътуващ по маршрут от България за Германия и Нидерландия. По документи камионът е превозвал хранителни артикули и други пакетирани артикули. В хода на контролните дейности е открито, че сред описаните артикули в товарното помещение са укрити общо 148 600 къса (7430 кутии) цигари с разнообразни търговски марки. За тютюневите произведения не са показани документи, според условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища (ЗАДС). Срещу лидерката на автомобила е формиран акт за административно нарушаване.

Същия ден при взаимни дейности със чиновници от Гранична полиция е спрян за митническа инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Оряхово различен товарен автомобил, ръководен от български жител. Между транспортираната стока – дървени столове, са открити кашони с общо 78 000 къса (3900 кутии) цигари, за които не са показани документи по ЗАДС. Срещу лидера на товарния автомобил също е формиран акт за административно нарушаване.

При друга инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост –Русе митническите чиновници откриват в излизащ от страната товарен автомобил, ръководен от български жител, 414 200 къса (20 710 кутии) цигари. В хода на контролните дейности са открити и транспортирани 670 железни кутии от сирене, съдържащи  прозрачна течност с характерности на алкохол. Точното количество и състав на етиловия алкохол са в развой на определяне. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР