Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД

...
Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД
Коментари Харесай

Спипаха маркови стоки менте на ГКПП Капитан Петко войвода

Митнически чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ в Търговско дружество Митница Пловдив и екип на митническа мобилна група към ЦМУ задържаха 7586 „ маркови “ и контрабандни артикули при инспекция на товарен автомобил в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Петко челник.

Стоките са открити във влекач с полуремарке, влизащ в страната от Гърция в последния ден на 2021 година. Водачът - турски жител, е показал документи за транспорт на текстилни и други произведения от Турция за Германия и Нидерландия. Превозното средство е селектирано за щателна инспекция. При нея в товарното помещение са открити 5598 текстилни продукта, измежду които якета, блузи, шапки, елеци, спортни комплекти с лого на световноизвестни марки. Стоките са арестувани заради подозрения, че нарушават права върху интелектуалната благосъстоятелност. За случая ще бъдат осведомени правопритежателите на комерсиалните марки.
свързани новини2693на 07.11.2021
В хода на контролните дейности се откриват и 1988 продукта, измежду които облекла, колани, надуваеми лодки и религиозни книги, които не са били разказани в митническите документи. За откритите и арестувани недекларирани артикули е формиран акт за определяне на административно нарушаване по Закона за митниците.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР