Митнически служители от отдел Митническо разузнаване и разследване“ към ТД

...
Митнически служители от отдел Митническо разузнаване и разследване“ към ТД
Коментари Харесай

Митничари в Бургас задържаха над 2700 електронни цигари, никотинови течности и паучове

Митнически чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ към Търговско дружество Митница Бургас иззеха 542 електронни цигари, 1775 опаковки с никотинови течности за електронни цигари и 436 опаковки с никотинови паучове. Стоките са арестувани за открити нарушавания на акцизното законодателство при инспекции в търговски обекти на територията на град Бургас. 

На 19 февруари митническите чиновници правят инспекция в профилиран магазин в Бургас, притежаващ позволение за търговия с тютюневи произведения. В хода на контролните дейности инспекторите откриват в долап до касата 16 електронни цигари за еднократна приложимост с никотин, без български акцизен бандерол, както и 223 опаковки с по 10 ml течности за електронни цигари с никотин от разнообразни търговски марки, също без акцизен бандерол. В избено помещение към комерсиалния обект, пригодено за склад, са открити още 1552 опаковки с никотинови течности за електронни цигари, без акцизен бандерол.

При друга инспекция на 13.02.2024 година в търговски обект на територията на град Бургас е открито, че там се оферират електронни цигари и никотинови паучове, само че комерсиалното сдружение, стопанисващо магазина, не има позволение за търговия с тютюневи произведения. От комерсиалния обект са конфискувани 436 опаковки с никотинови паучове и 317 електронни цигари с годен български акцизен бандерол, както и 99 електронни цигари, без български акцизен бандерол. Извършена е инспекция и в жилищен парцел на шефа на сдружението и там са открити още 110 електронни цигари за еднократна приложимост с никотин, без български акцизен бандерол.  

Акцизните общо 2753 броя артикули в обособени потребителски опаковки са арестувани и по случаите ще бъдат формирани административнонаказателни производства.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР