Митнически служители от отдел Митническо разузнаване и разследване“ в Митница

...
Митнически служители от отдел Митническо разузнаване и разследване“ в Митница
Коментари Харесай

Окриха две нелегални дестилерии и над 200 литра алкохол без платен акциз на Митница Бургас

Митнически чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и разследване“ в Митница Бургас откриха две работещи нерегистрирани дестилерии за етилов алкохол и иззеха от различен регистриран „ казан“ 221,5 литра етилов алкохол без гарантиран или заплатен данък, при три обособени инспекции през последните дни, оповестиха от Агенция „Митници“.  1541678216

На 6 ноември 2018 година, митническите чиновници правят инспекция в частен парцел на територията на населено място в община Нова Загора по оперативна информация за нерегламенитрано произвеждане на акцизни артикули. При инспекцията в обекта са открити в работен режим две уреди за преваряване на етилов алкохол с размер от 150 и 250 литра -заредени с ферментирал материал и със запалени огнища. Установено е, че обектът няма годно уверение за регистрация на профилиран дребен обект за дестилиране /СМОД/ от Митница Бургас в сходство с условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища /ЗАДС/. Дестилационните уреди са конфискувани, на притежателя ще бъде формиран акт за открито административно нарушаване. Още един незаконен „ казан“ с две построени уреди за преваряване на етилов алкохол в работещ режим е открит от митническите чиновници при инспекция в стопанска сграда на територията на община Нова Загора на 1 ноември 2018 година Обектът не е регистриран по ЗАДС. Процесът на дестилиране е преустановен и оборудванията с съдържимост също от 150 и 250 литра са конфискувани с списък.

При друга инспекция на 1 ноември 2018 година в регистриран и работещ СМОД, в промишлена зона край населено място на територията на община Айтос, митническите чиновници откриват два бидона съдържащи общо 221,5 литра етилов алкохол с характерности на ракия, за които притежателят на „ казана“ не е показал никакви документи за заплатен или гарантиран данък по ЗАДС. Алкохолът е арестуван. Взети са проби за лабораторен разбор. Предстои да бъде формирано административнонаказателно произвеждане по случая.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР