Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и

...
Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и
Коментари Харесай

Спипаха сексстимуланти на Капитан Андреево

Митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ и Териториална дирекция Южна морска откриха 115 кг контрабандeн тютюн за наргиле и 116 опаковки полови стимуланти, при инспекция на товарен автомобил на Министерство на правосъдието Капитан Андреево, осведомят от Агенция "Митници ".

На 28.09.2020 година, към 13 часа, на пункта идва камион с непозната регистрация, пътуващ от Турция през България за Белгия.

Пред митническите чиновници водачът показва постоянни документи за транспортираната групажна стока, по-голяма част от която мебели и текстил.

По метода „ разбор на риска “ митническите чиновници селектират камиона за щателна инспекция, в това число с рентгенова инсталация.

При инспекцията се открива, че сред заявената стока в товарното помещение има кашони, цялостни със общо 115 кг тютюн за наргиле в опаковки по един кг с марката „ Adalya “, без акцизен бандерол.



Снимка: Агенция "Митници "

В хода на инспекцията, в товарното помещение са открити и 116 опаковки лекарствени артикули в разфасовки от 0.235 и 0.240 грама с надписи Beyaz macun, Libido, Natyror Herbal, Erkexin - типове полови стимуланти.



Снимка: Агенция "Митници "

Недекларираните артикули са арестувани. Тютюнът за наргиле е с пазарна стойност близо 40 000 лв., а цената на дължимия данък е 17 480 лв.. На водача на камиона е формиран акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени артикули през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР