Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ и

...
Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ и
Коментари Харесай

Фалшиви стоки за над 4 млн. лева спипаха митнически служители при проверката на пратка от Китай

Митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ и Митническо бюро София Запад, в структурата на Териториална дирекция Югозападна, задържаха подправени маратонки и портмонета, имитиращи артикули с пазарна стойност над 4 млн. лв..

При инспекция на стока, пристигнала от Китай и показана пред митническото бюро за оформяне на 08.10.2019 година, митническите чиновници открили, че пратката съдържа 1608 чифта маратонки, носещи предпазени детайли на “Adidas ” и 2800 портмонета с обозначения „ Louis Vuitton “.

В същия товар са открити и 2000 портмонета с обозначения “Gucci ”, 6000 броя фалшификати на шалове от първокласната марка „ Hermès “ и 96 чифта маратонки, копиращи модел на марката „ Balenciaga “. Стоките са арестувани на съображение Регламент (ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент, известени са представители на притежателите на марките, които са удостоверили, че стоките не са истински. Част от продуктите към този момент са унищожени, а за други това следва и към този момент те остават арестувани под митнически надзор по искане на притежателите на марките. Получател на стоката е българска компания, само че няма информация дали пратката е била предопределена единствено за българския пазар или и за други пазари в Европейски Съюз.





Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР