Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване" /ГД

...
Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване" /ГД
Коментари Харесай

7000 контрабанди кутии цигари хванаха на Лесово

Митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие " /ГД МРР/ откриха 132 600 къса /6630 кутии/ цигари без български акцизен бандерол, укрити в дървени плоскости, пренасяни в товарното помещение на рейс с пасажери.
Автобусът е пътувал по постоянен маршрут от Турция за България, ръководен от български жител. На 28.05.2019 година към 1,30 часа е дошъл на Митнически пункт Лесово на трасе „ Входящи леки коли и рейсове ". Селектиран е за щателна митническа инспекция от чиновници на Групово дело МРР, осъществена взаимно със чиновници на Териториална дирекция Южна морска. При инспекцията на багажа със профилирана рентгенова инсталация е открита ексцентрична компактност на пренасяни с рейса дървени плоскости за мебели. След разглобяването им се оказва, че те са слепени и съдържат кухини, цялостни с цигари. От тайниците в плоскостите са конфискувани 77 400 къса цигари с марка "MM Special Slims " и 55 200 къса цигари с марка „ MM Red Classic Slims ", всички с надписи "Duty free sales only ".
Шофьорът на рейса е показал в обясненията си, че е натоварил дървените плоскости от град Одрин в Турция, като непридружаван багаж.
Контрабандните 132 600 къса цигари са арестувани. Срещу водача на рейса, български жител, е формиран акт за административно нарушаване. Работата по случая продължава.
218 510 къса контрабандни цигари са конфискувани от митническите чиновници на Министерство на правосъдието Лесово единствено от началото на годината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР