Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД

...
Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД
Коментари Харесай

Маратонки менте на пристанище Варна - запад

Митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ /ГД МРР/ и Териториална дирекция " Северна морска " задържаха 13 210 чифта „ маркови “ маратонки и 7710 опаковъчни кутии за нарушени права на интелектуална благосъстоятелност. Маратонките и опаковъчните кутии с обозначения на световноизвестни марки са открити в два контейнера от Китай при взаимна инспекция в края на март 2019 година на Митнически пункт Пристанище Варна Запад от митническите чиновници и чиновници на Гранична полиция. Стоката в контейнерите е била оповестена като обувки и сложена под режим „ Временно депозиране “.

При осъществената инспекция зад първите два реда спортни обувки, които не носят знаци на регистрирани търговски марки, в контейнерите са открити общо 11 050 чифта маратонки с фигуративни и словесни изображения на „ Adidas “ и „ Adidas Stan Smith “, 2160 чифта маратонки с лого на „ Nike “ и настрана 7710 опаковъчни кутии, също със знаци на двете международни марки.

„ Марковите “ маратонки и опаковки са арестувани от митническите чиновници в осъществяване на Регламент(ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент и на Съвета, по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност и Закона за марките и географските означения. Получен е отговор от формалните представители на правопритежателите на засегнатите търговски марки с удостоверение, че арестуваните артикули нарушават права на интелектуална благосъстоятелност. Те подлежат на заличаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР