Митнически служители от Борба с наркотрафика“ задържаха 4.6 млн. таблетки

...
Митнически служители от Борба с наркотрафика“ задържаха 4.6 млн. таблетки
Коментари Харесай

Рекорд! Митничари откриха прекурсори за 2 милиона дози метамфетамин

Митнически чиновници от „ Борба с наркотрафика “ задържаха 4.6 млн. таблетки от лекарствен артикул с псевдоефедрин. По експертна оценка това е задоволително за изработката на към 2 млн. дози метамфетамин. Това е най-голямото количество таблетки с псевдоефедрин, арестувано от българските митници и съставлява два пъти повече от арестуваното количество таблетки от този вид за цялата 2021 година
Медикаментите са открити в камион, влизащ в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата на 9 ноември към 16:30 часа. На входящото трасе за товарни коли идва кампион, който пътувал от Гърция към Чехия. При претегляне на камиона е открито разминаване в тонажа с показаните от водача транспортни документи и транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция.
При отварянето на хладилното полуремарке митнически чиновник от отдел „ Борба с наркотрафика “  на Търговско дружество Митница София открил, че зад кашони с хартия и палетирани кашони с вино в най-вътрешната част от товарния отсек се транспортират други кашони с трети тип стока. При отварянето на няколко от тях е открито, че съдържат жълти кутии с лекарствения препарат „ Rhinozad “. Митническите чиновници правят тест с раманов спектроскоп и полеви наркотест, като и двата теста дават позитивен резултат за съществуване на псевдоефедрин в таблетките. 
Установени са общо 154 кашона с по три или четири кутии с по 1000 таблетки всяка или общото количество на арестуваните лекарствени артикули е 4,6 млн. таблетки. 
Извършена е следваща инспекция на комерсиалната верига като е открито, че в транспортните документи попадат фиктивни юридически лица.
Тъй като псевдофедринът е вещество, включено в лист с прекурсорите на наркотичните субстанции, казусът е докладван на прокуратурата. Образувано е досъдебно произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР