Митнически служители недекларирана валута с левова равностойност над 1 950

...
Митнически служители недекларирана валута с левова равностойност над 1 950
Коментари Харесай

Задържаха над 1 милион недекларирани евро в автобус на ГКПП Капитан Андреево


Митнически чиновници недекларирана валута с левова равноценност над 1 950 000 лв. е открита при инспекция на рейс, излизащ от България на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, оповестяват от Агенция „ Митници “.

На 11 юни на пункта е дошъл рейс с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е определено за щателна митническа инспекция.

При инспекцията с рентген са маркирани необикновени плътности към задната дясна гума. Впоследствие е открит особено построен тайник, в който са били укрити 34 пакета, съдържащи еврови банкноти с друг номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 1 000 285 евро с левова равноценност 1 956 387 лв..



По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура Хасково- териториално поделение –Свиленград.

Двама турски жители - на 57 и 50 години, са привлечени като обвинени. Установено е, че единият от обвинените с букви Н.Т. е склонил другия с букви Б.Ч. да му обезпечи място, в което да укрие носената от него валута, като заречен да му даде 500 евро.

Двамата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на прокурор от Районна прокуратура–Хасково.

В момента се правят дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение–Свиленград.

Това е втори поодобен случай на опит за незаконно изнасяне на валута в границите на по-малко от месец на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. В края на май бяха хванати 3,7 млн. лв. в евро, още веднъж укрити в три рейса, спрени за инспекция в границите на 24 часа по постоянна линия от Румъния към Турция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР