Митнически служители на Териториална дирекция Митница Русе иззеха над 121

...
Митнически служители на Териториална дирекция Митница Русе иззеха над 121
Коментари Харесай

Над 121 000 къса цигари задържаха митническите служители на Митница Русе

Митнически чиновници на Териториална дирекция Митница Русе иззеха над 121 460 къса (6 073‬ кутии) цигари през последното десетдневие на месец октомври, оповестяват от Агенция " Митници ".

На Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе при осъществена физическа инспекция на товарен автомобил, пътуващ от Република България за Република Чехия и пренасящ ароматизатори, митническите чиновници откриват съществуването на 48 000 къса (2 400 кутии) цигари с български бандерол, скрити сред първи и втори ред палети. Водачът на автомобила, български жител, е декларирал, че е закупил и сложил тютюневите произведения сред палетите, само че не е показал документи, според условията на Закона за акцизите и данъчните хранилища (ЗАДС). За установеното нарушаване на лидера е формиран акт, а цигарите са конфискувани. 

В още два случая в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин са арестувани 73 460‬ къса (3 673 кутии) тютюневи произведения. 

В единия случай е открит български жител, пренасящ казанчета за тоалетни от България за Англия. Извършена е инспекция на транспортното средство и товара с мобилна рентгенова система, при която са маркирани съмнителни зони в товара. При физическа инспекция на товарното помещение в палет са открити 48 660 къса (2 433 кутии) цигари с български акцизен бандерол. Водачът е декларирал, че цигарите са негови, само че не е показал нужните документи. Съставен му е акт. 

Във втория случай, турски жител, пренасящ лешници за Германия декларирал, че транспортира и цигари в количества, съгласно разрешените от закона правила. При осъществената инспекция в естествени кухини в кабината на лидера са открити и цигари, без годен акцизен бандерол, общо 24 800 къса (1 240‬ кутии). Тютюневите произведения са конфискувани, формирано е досъдебно произвеждане. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР